söndag 25 januari 2009

Foton från Rodez

När man gör dokumentärfilm samlar man på sig ett stort bildmaterial som inte alltid kommer till användning i filmen. Här är några stillbilder från vår sista inspelningsresa som gick till Rodez i Pyrenéerna. Fotograferade av Douglas Zetterman.



Didier Faure i ett fartfyllt voltigenummer. I samma nummer rider också hans bror Patrick Faure och Patricks fru Claire Faure. Deras hästar är portugisiska skönheter med hetsiga temperament:


Vincent Paris med mulan Tatoo, Vincent dyrkar sin mula och hon dyrkar honom tillbaka, Jag råkade kalla mulan för åsna en gång, Vincent blev då alldeles svart i blicken. Faktum är att Tatoo är en riktig lady som för sig med grace, men så har hon har ju också ovanligt magnifika öron, jämfört med hästarna alltså. Vem sa att inte storleken var viktig?:



Jean-Marc Imbert med hästarna Santana och Java. Det säger sig själv att det är svårt att styra hästarna utan vare sig träns eller annat. Ibland är de jättebusiga. Jean-Marc Imbert vill ha sina hästar heta och lite vilda med all sin personlighet i behåll:




Jean-Marc Imbert och hunden Sprite skymtar i den pampiga stallbyggnaden tillhörande statliga stuteriet i Rodez. Anläggningen har varit i drift sedan Napoleon och förr avlades där hästar att använda i strid. Det finns fortfarande sjutton statliga stuterier i Frankrike. I minsta lilla stad satsas dessutom pengar på folkliga evenemang med hästar i, olika sorters uppvisningar och shower:


En ganska trött filmare på väg till filminspelning, men först till tvättomaten:

All rights reserved ©bobo film & television, foton från Rodez i augusti 2007.

Inga kommentarer: