söndag 8 februari 2009

Fler foton bakom kulisserna

©bobo film & television

Yelo & Jean-Marc Imbert, i sitt nummer L´indien, som han faktiskt slog igenom med en gång i tiden. Fast på en helt annan häst, den nu pensionerade Nikito. Jean-Marc och hans team uppträder runt om i Europa, i Tyskland, Belgien, Schweiz till exempel. Det rekommenderas att åka och se en föreställning, det tänker jag göra så småningom. Under sommaren uppträder han mycket på hemmaplan i Frankrike. Hans senaste föreställning, som inte skildras i filmen, är som en teaterpjäs med hästar, robotar, drakar, hjältar och elakingar.



Man skulle kunna tro att Jean-Marc Imbert tillbringar hela dagarna med att träna sina hästar, men så är icke fallet. Den allra största delen av tiden går åt att planera föreställningar och all logistik som hör till. Det kan vara alltifrån en ljusshow, till en femtonmannaföreställning i något annat land. Mycket tid går förstås också åt till att kommunicera med arrangörer och inte minst har han anställda ryttare när det inte bara är han själv som uppträder.


Eddy Pineau med en av sina långbenta dressyrhästar. Även han föredrar hästar med mycket nerv. Eddys nummer är på en gång klassiskt och vaudeville, tycker jag.


Jag har nog aldrig träffat någon person som förflyttar sig så snabbt från en uppgift till en annan som Jean-Marc Imbert. Är det inte administration, så är det någon uppfinning han arbetar på, eller så är det något som ska byggas, eller så ska en häst duschas av och så vidare. Mer energisk människa får man leta efter. Det går verkligen undan i svängarna.


Två av Didier Faures hästar pratar med varandra

foton: Douglas Zetterman, utom den näst översta bilden som är tagen av mig.

Inga kommentarer: